Kundige werkwijze
Gecertificeerd dieëtist
Professioneel
Persoonlijke aanpak
Over mij

Meer over Fit en Balans Diëtetiek

Ik ben Mechteld, oprichter van Fit en Balans Diëtetiek. Ik heb de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan en ben daarnaast ook opgeleid tot Natuurvoedingstherapeut. De consulten van Fit en Balans voldoen altijd aan de eisen die voor diëtetiek zijn ontwikkeld, maar kunnen vanuit de natuur voedingsvisie iets breder getrokken worden. Een mooie balans dus, om jou te helpen om fit en in balans te zijn!

Want dat is mijn missie: Jou ondersteunen bij het zoeken naar een fijne relatie met voeding, waardoor je voor je voedingskeuzes weer kunt vertrouwen op je lichaam. Ik geef geen standaard behandelingen, maar stippel samen met jou een persoonlijk traject uit, dat past bij jouw leven. Hypes zijn voor mij een no-go, maar jouw traject wordt wel gebaseerd op de nieuwste inzichten in voeding en gezondheid.

Sinds juli 2022 hoort de praktijk VodiService in Zoetermeer, Moerkapelle en omstreken ook bij ons!

     

Over mij

Wat ik nog meer doe

Naast individuele consulten organiseer ik kooklessen en voeding workshops rondom specifieke thema’s, zoals natuurvoeding, vegetarische voeding, fermenteren. Ook geef ik voedingslessen, voorlichting en advies op scholen en bij bedrijven.

Als diëtist ben ik gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Jouw persoonlijke gegevens worden daarom altijd vertrouwelijk behandeld.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Ik ben lid van de vereniging Arts en Leefstijl en ook aangesloten bij PuurGezond.

Naast mijn werk als diëtist ben ik moeder van twee jongens van 9 en 12 jaar. In het weekend sta ik graag met mijn man in de keuken om heerlijke mediterrane etentjes te koken voor ons gezin of vrienden. Ik houd van wandelen met mijn beagle Bruno, van hiken, yoga, hardlopen en tennissen.

Ik kijk ernaar uit je in mijn praktijk te ontmoeten!

Beoordelingen

Beoordelingen van mijn klanten

Lees hier de meningen van anderen.

Evelien

Wat een verschil heb ik met Mechteld kunnen maken! Een verheugende bloeduitslag: Bloedsuiker was nu 7.2 (N)  en HBa1c was 53. Ik ben gestart met een nuchtere bloedsuiker van 13 Mmol en een HBa1c van 72.  Ik ben dus niet voor niets bezig, dat stimuleert weer. hartelijke groeten,

Laura

Erg prettige ervaring mee. Wordt deskundig omgegaan met je vraag. Vervolgens wordt er duidelijke inhoudelijke uitleg gegeven. En tot slot een duidelijke samenvatting van hoe aan te pakken inclusief concrete voorbeelden.

M. R.

Ha Mechteld, Allereerst hartelijk bedankt voor het goede advies. Ik heb er echt wat aan! vriendelijke groet, M.R. Gecompliceerde intoleranties en overgevoeligheden, verhoogd cholesterol en neiging naar ondergewicht

Alina

Wil je Mechteld bedanken alsjeblieft. Echt geweldig gedaan, ik ben superblij met het advies en met de  receptjes Groetjes, Alina

Irene

Al bij het eerste gesprek leek het of Mechteld me al jaren kent, ze begrijpt precies waar ik tegenaanloop, zowel met voeding, als met dingen die daar indirect mee te maken hebben. Ik heb goede adviezen meegekregen en ook inzicht waarom het zo lastig voor me is om op gezond gewicht te blijven en gezond te eten. Ik kan nu echt dingen gaan veranderen en voel me er fijn bij. Irene

Marjan

Ik ben een aantal keren bij Mechteld geweest. Hoewel dit een zware tijd is op alle vlakken in mijn leven, voelt dit niet als iets wat het moeilijker maakt, maar de adviezen helpen me juist om beter voor mezelf te zorgen. En dat helpt me om deze pittige tijd iets beter aan te kunnen. Marjan

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken?

Een afspraak maken kan op verschillende manieren:

Wanneer wij het (voicemail)bericht ontvangen hebben, zal zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

In de meeste gevallen mag je zonder verwijsbrief van de (huis)arts naar de diëtist. Alleen wanneer het om dieetadvies binnen de ketenzorg voor diabetes type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) of COPD (longziekte) gaat, is hier een specifieke, digitale verwijzing voor nodig. Vraag je huisarts of dit van toepassing is in jouw situatie.

Daarnaast vinden wij het altijd fijn om wel met een verwijsbrief te werken, vanwege de volgende redenen:

  • Er staat vaak belangrijke informatie voor ons in zoals de officiële diagnose en belangrijke bijbehorende onderzoeksresultaten.
  • Het bevordert het contact met de verwijzend arts. Wij kunnen een duidelijke rapportage sturen met onze bevindingen en conclusies en indien nodig, kunnen we laagdrempelig contact opnemen.

Wat moet ik meenemen naar het consult?

  • Identiteitsbewijs (rijbewijs is voldoende)
  • Verzekeringspas
  • Verwijsbrief (eventueel)
  • Overige testuitslagen (indien in je bezit)

Eetdagboek (indien met ons afgesproken)

Waar vind ik de praktijk van Fit en Balans Diëtetiek

Onze praktijk is gevestigd in het karakteristieke gebouw Onze Lieve op de Laan van Nieuw Oosteinde 1, in Voorburg. 

Wat als drie uur niet genoeg is?

Het kan zijn dat je recht hebt op extra uren dieetadvisering vanuit uw aanvullende verzekeraar. Je kunt dit in uw polisvoorwaarden vinden, of navragen bij de verzekeraar. Natuurlijk is het ook mogelijk de behandeling deels zelf te betalen. Dit kost 66 euro per uur en wordt afgerond op kwartieren.

Hoe zit het met het eigen risico?

Dieetadvisering vanuit de basisverzekering gaat van het eigen risico af. Dieetadvisering vanuit het aanvullend pakket niet. Ook als je via de ketenzorg bent aangemeld (bij diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of COPD), komt de dieetbehandeling niet ten laste van het eigen risico. Voor de dieetbehandeling van kinderen geldt geen eigen risico.

Ik kan niet naar mijn afspraak komen, wat nu?

Wil je een afspraak afzeggen of verzetten, bel of stuur dan een whatsapp naar 06-42626729. Je kunt ook mailen naar mechteld@fitbalansdiëtetiek.nl. Een afspraak kan tot 24 uur van tevoren kosteloos afgezegd worden.

Kun je niet naar de praktijk komen, kan de diëtist in sommige gevallen naar jou toe komen. Bespreek dit met de diëtist, zodat een huisbezoek kan worden ingepland.